home despre noi contact  
 
 

Perseus

 

consilierul tau in afaceri

 

consultanta afaceri   consultanta marketing   optimizare seo   portaluri web

 
 
 
Arhiva articole:

 

30-Mar-2012: Resursele necesare pentru pornirea unei afaceri de succes

Unele dintre intrebarile la care consultantii de afaceri trebuie sa raspunda tot mai des in ultima vreme sunt: „de cati bani am nevoie pentru a porni o afacere” si „care este domeniul in care ar trebui sa imi pornesc o afacere”. Legat de domeniul in care e bine sa investesti in momentul actual noi credem ca am oferit cateva raspunsuri in cadrul celorlalte articole publicate, respectiv „Afacerile in 2012”, „In ce domenii sa investim ?”, „Orientarea catre pietele externe – solutia unei dezvoltari durabile a afaceri”, articole pe care le gasiti in arhiva.

In ceea ce priveste capitalul necesar pentru demararea unei afaceri, orice consultant de afaceri va ezita sa dea un rapsuns ferm din primul moment la o astfel de intrebare si va incerca mai intai sa ii puna cateva intrebari celui care este interesat de demararea unei noi afaceri. Va face acest lucru fiindca fiecare afacere e diferita, iar necesarul de capital pentru a demara depinde de modul in care este gandita afacerea, de cunostintele pe care intreprinzatorul le are, de locatia in care se va derula afacerea si de o serie de alti factori. Marea majoritate a celor care pana acum nu au mai fost implicati in conducerea unei afaceri isi inchipuie ca totul se rezuma la bani. Practic nu este chiar asa, iar pentru a demara o afacere este nevoie de 2 categorii de resurse, prima fiind resursele fizice, care au o consistenta materiala, de tipul: resurse financiare, resurse materiale, resurse umane, iar cea de a doua categorie fiind resursele imateriale cu sunt: know-how, sistem informational, relatii personale, capacitate de munca si, nu in ultimul rand, timp.

In ceea ce priveste resursele financiare, acestea pot fi fonduri proprii sau fonduri atrase. In cele mai multe cazuri o afacere porneste cu resursele atrase iar volumul resurselor atrase depinde de bonitatea pe care persoana care solicita bani o are in fata unei banci sau a unui grup de investitori. Nu trebuie uitat ca resursele financiare sunt intr-adevar foarte importante dar nu rezolva toate problemele. Nu ne putem imagina o afacere fara a dispune de un spatiu adecvat, de echipamente, de dotari, fara personal calificat si interesat de bunul mers al lucrurilor dintr-o firma. Uneori insa mult mai importante decat resursele materiale sunt cele intangibile (imateriale). Pentru a avea succes un intreprinzator trebuie sa stie cum sa organizeze munca intr-o companie, trebuie sa detina informatii relevante pentru luarea deciziilor de afaceri, trebuie sa cunoasca destul de bine situatia de pe piata pe care actioneaza, trebuie sa aiba o capacitate de munca extraordinar de mare, nervi de otel si timp alocat pentru afacerea sa. Tot din categoria resurselor intangibile fac parte si recomandarile. Cei care deja au o afacere stiu cat de importante sunt recomandarile pe care le pot face firmei diversi clienti, furnizori sau investitori.
Desi, din lista resurselor imateriale care trebuie alocate pentru o afacere de succes timpul este pe ultimul loc subliniem ca acesta este un factor determinant in succesul sau insuccesul unei afaceri. Cei care acum doresc sa demareze o afacere trebuie sa inteleaga ca o afacere inseamna mult mai mult decat orice serviciu si ca in 99,99% din cazuri alocarea a 8 ore pe zi pentru propria afacere nu este suficienta pentru a a dezvolta un business profitabil.

Si fiindca suntem o firma de consultanta in afaceri, e momentul sa ne laudam si noi si sa spunem ca e important sa ai „pe langa tine” un consultant de afaceri bun. Acesta te poate invata cum sa iti stabilesti prioritatile pentru atingerea obiectivelor de afaceri, cum sa valorifici mai bine oportunitatile de afaceri pe termen termen scurt, mediu si lung, cum sa identifici sursele de castig si de pierderi pe tipuri de produse / servicii si pe client, cum sa folosesti mai eficient canale si mijloace de comunicare, cum sa iti fidelizezi clientela, cum sa atragi fonduri nerambursabile si multe alte lucruri utile.

Tocmai din motivele anterior enuntate este greu sa iti dai seama din prima clipa de cati bani ai nevoie pentru a demara o afacere. Doar dupa ce evaluezi corect resursele materiale si cele imateriale de care dispui in momentul in care doresti sa demarezi o afacere poti sa faci un calcul si sa estimezi capitalul de care mai ai nevoie pentru a putea demara efectiv afacerea.

Succes in afaceri!

 
 
 
 

© Perseus SRL   SEO by: www.perseus.ro

conditii de utilizare  | memoreaza acest site